Scrummethode

Scrum in het kort

Scrum is een Agile aanpak (een effectievere en flexibelere manier van werken) die het voor een team mogelijk maakt projecten op een productievere wijze op te leveren en eventuele problemen snel te verhelpen.

Zo werkt een scrum team

Een Scrum team bestaat uit een Scrum Master en Teamleaden. De Scrum Master zorgt ervoor dat het team goed, snel, normaal en efficiënt werkt. Ook is er een Product Owner. Een Product Owner is de contact persoon tussen de klant en het team.

Zo werkt de scrum methode

Een project met scrum bestaat uit sprints (meestal 3). Elke sprint duurt ongeveer 2 a 4 weken. Per sprint heb je een aantal opdrachten die je gaat uitvoeren. Die opdrachten verdeel je in kleinere opdrachten. Elke teamlid kiest in de ochtend tijdens de Daily Stand Up (10 min waar je bespreekt wat je de vorige dag hebt gedaan en wat je nu gaat doen) een aantal opdrachten. Deze opdrachten voert het teamlid uit, als de opdracht klaar is gaat het team samen met zijn alle de opdracht bespreken. Wanneer iedereen de uitvoering van de opdracht goed vindt dan is de opdracht klaar. Dit doe je elke dag opnieuw.

Wanneer ga je scrummen?

Je gaat scrummen nadat je bij de klant bent geweest en hun wensen hebt gehoord. Je scrumt alle wensen die je in 1 sprint gaat doen voordat de sprint begint.

Waarom zou je scrum gebruiken

Met Scrum kan je duidelijk, efficiënt en snel werken. Ook wordt de samenwerking in het team beter. Veel bedrijven gaan Scrum gebruiken als ze in een dip zitten of als het met het team niet goed loopt.